Over ons

Sinds onze oprichting in 1954 is Eltra uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider in de distributie van elektrisch materiaal en verlichting voor de home improvement markt in de Benelux. Elke dag leveren wij vanuit ons state-of-the art warehouse in Evergem een breed assortiment producten op het gebied van home improvement aan meer dan 1000 winkels in België, Nederland en de rest van Europa.

Historie

De geschiedenis van Eltra begint in 1954 wanneer de familie Verbeelen in Antwerpen start met de verkoop van elektrische materialen en apparaten. De familie bouwt de onderneming verder uit en voegt zich in 1995 bij Sonepar. Vanaf dat moment ligt de focus 100% op doe-het-zelf. In 2001 volgt de overname van Elar (NL), waarmee het bedrijf voet aan grond krijgt in de Nederlandse doe-het-zelf markt. De focus ligt al enige tijd niet meer louter op DIY als Eltra in 2020 wordt overgenomen door Heylen Group en Dirk Baum (CEO). Hiermee wordt de basis gelegd voor een groeistrategie die mede mogelijk gemaakt wordt door de in gebruik name van een state-of-the-art logistiek centrum in mei 2022.

Eltra magazijn in Evergem

Kernwaarden

De kernwaarden van Eltra vormen de basis voor ons denken en ons doen. Met onze kernwaarden in het achterhoofd halen we het beste uit onszelf, doen we alles met passie en respect voor elkaar en onze omgeving. Maar bovenal doen we dit terwijl we de klant centraal stellen.

Klantgerichtheid
Veerkracht
Groei
Authenticiteit
Passie
Respect
Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Eltra heeft de ambitie om een referentie te zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord denken en wil al haar partners en stakeholders aanmoedigen en inspireren om onze doelen gezamenlijk te bereiken. We willen niet alleen onze ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook een respectvolle samenhang creëren tussen de economische belangen van het bedrijf en haar sociale impact.

We doen dit door ons te focussen op 5 van de 17 SDG´s (sustainable development goals) van het 2030 sustainable development plan van de Verenigde Naties.

 

               

Hoever we al staan en welke zaken we al hebben gerealiseerd eind 2022 is te zien op onderstaande infographic.

Onze inspanningen op het gebied van CSR worden getoetst door het onafhankelijke EcoVadis. Hun systeem beoordeelt bedrijven wereldwijd op hun prestaties met betrekking tot: Environment, Ethics, Labor & Human Rights en Sustainable Procurement. Met trots kunnen we melden dat we in 2023 het EcoVadis Silver Rating hebben behaald. Uiteraard zullen we nog harder inzetten op CSR en mikken we bij een volgende toetsing op een nog hogere score.

Management team

Eltra heeft een zeer ervaren management team dat onder leiding staat van CEO en co-owner Dirk Baum. Samen zetten zij zich iedere dag in voor een klantgerichte organisatie waarbij er een goed evenwicht is tussen de bedrijfseconomische doelstellingen van Eltra enerzijds en de belangen van haar medewerkers en de maatschappij anderzijds.

Dirk Baum

CEO / co-owner

Kevin Kiekens

Category Management Director & Sales Director (ad interim)

Wouter De Vliegher

Logistics & IT Director

Pieter Blondeel

CFO

Heylen Group

Heylen Group is een Belgische industriële holding die investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. De groep hanteert een ‘buy-build-and-hold’-strategie: wat ze koopt, bouwt ze uit en behoudt ze. In die strategie staan innovatie, internationalisering en operationele optimalisatie centraal.

Heylen Group werd in 2000 opgericht door een rasechte ondernemer. Dankzij een heldere visie en de juiste mensen is Heylen Group uitgegroeid tot een holding met meer dan 30 bedrijven en ongeveer 2.800 gemotiveerde medewerkers. Vandaag is ze actief in verschillende Europese landen en in heel diverse sectoren, waaronder consumententoepassingen, personeelsvoorziening, voeding, muntproductie, fintech, bedrijfsvoorzieningen, evenementen en logistiek vastgoed.