Productie

Op de productie afdeling van Eltra onderscheiden we een aantal activiteiten waaronder het verpakken van schakelmateriaal in een karton verpakking en installatiemateriaal in een kunststof blister verpakking. Daarnaast hebben we een aantal in eigen beheer ontwikkelde verpakkingsmachines voor de productie van kabel coupes. Alle werkzaamheden gebeuren op één centrale locatie, ons logistieke centrum in Evergem.

Karton verpakking

Zeer recent hebben we een nieuwe verpakkingsmachine in gebruik genomen waarmee we een hoogwaardige karton verpakking produceren. Op deze machine wordt het schakelmateriaal van NIKO verpakt. Deze verpakking is niet alleen zeer ecologisch maar geeft bovendien een zeer fraaie uitstraling aan het schap van schakelmateriaal.

 

Kabel verpakking

Op een zestal verschillende machines, die in eigen beheer zijn ontwikkeld en gebouwd, verpakken we nagenoeg alle soorten kabel in kleine coupes van 5 tot 50 meter. Het gaat daarbij niet alleen om huishoudelijk draad, maar ook installatiedraad en installatiekabel zoals XVB en XMVK. Daarnaast hebben we een machine waarop we kleine haspels kunnen maken van huishoudelijke kabel zodat de consument zelf de gewenste meters kan afrollen.

 

Blister verpakking

Naast de karton verpakking produceren we ook nog een reeks schakel- en installatiemateriaal op onze kunststof blister verpakkingsmachines. Omdat we deze machines in eigen beheer hebben en de blisterkaarten on demand printen zijn we zeer flexibel en kunnen we snel schakelen.