Logistieke services

In ons nieuwe logistieke centrum in Evergem (Gent) verwerken we jaarlijks zo´n 2,5 miljoen orderlijnen. In ons warehouse hebben we 16.500 palletplaatsen en een gerobotiseerd bakkenmagazijn met 23 robots en 20.400 bins. We zijn daarmee in staat om een hoge uitleveringsgraad te borgen en bovendien verbeterde logistieke services te leveren zoals dropshipment en shelf-ready-picking.

Dropshipment

Het nieuwe logistieke centrum in Evergem heeft een oppervlak van 21.500m² magazijn en 3.500m² productie. De hoge mate van automatisering van onze logistiek stelt ons in staat om tal van nieuwe en/of verbeterde logistieke services te bieden aan onze klanten. Zo stelt het nieuwe magazijn ons in staat om naar latere cut-off tijden te gaan waarmee we de B2C propositie van de retailer ondersteunen.

 

Shelf-ready-picking

Efficiency in logistiek is niet alleen belangrijk voor de leverancier maar ook voor de retailer. Hoe sneller de goederen kunnen worden ontvangen en hun weg vinden naar het schap, hoe meer tijd de winkel kan besteden aan het contact met de consument. Daarom kunnen we de orders nu shelf-ready aanleveren. De goederen zitten per productgroep en op volgorde van het schap bij elkaar in een doos waarmee een grote efficiency slag gemaakt kan worden.

 

Hoge uitleveringsgraad

Het nieuwe logistieke centrum voorziet op dit moment in 16.500 pallet plaatsen en 20.400 bakken met 23 zelfrijdende robots die volautomatisch picken. Het warehouse is echter volledig voorzien op groei zodat we snel kunnen bijschakelen. Niet alleen in pallet plaatsen maar ook door extra robots in te zetten. Daarmee borgen we ook in de toekomst een goede uitleveringsgraad voor onze klanten.